25 Şubat 2013 Pazartesi

YUMURTALI ÇİRİŞ OTU


 
,MALZEMELER:
500g Çiriş Otu
3 Yumurta
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı Toz Biber
Pul Biber
 
YAPILIŞI:
Çiriş otları ayıklanır,yıkanır.Bir tenceye alınır ve üzerini geçmeyecek şekilde su eklenerek pişmeye bırakılır.Yumuşayıncaya kadar haşlanır,süzülerek suyu iyice sıkılır,ince ince doğranır.Tavaya sıvıyağ konulur,ince doğranmış soğanlar kavrulur.tereyağ eklenir,eriyince çiriş otları ilave edilir.Tuz,karabiber,kırmızı biber,pul biber eklenerek kavrulur.Yumurtalar bir kapta çırpılarak üzerine eklenir.Yumurtalar pişince ocaktan alınarak servis yapılır.
Resim yazısı ekle

1 yorum:

  1. ay ne zamandır annemin yaptığı çiriş otunu canım çekiyor fakat nasıl yapılacağını bilemiyordum.Ellerinize sağlık diğer yemeklerinizide sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil