MALZEMELER:
1 kg Karalahana
1 Çorba Kaşığı Pirinç
1 Çay Bardağı Mısır Unu
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Patates
1 Domates
Bir Avuç Haşlanmış Kurufasülye veya MIsır
tuz
YAPILIŞI:
Geniş bir tencereye yarıdan fazla su konularak kaynamaya bırakılır.Karalahanalar yıkanır,incecik kıyılır,kaynamakta olan suya atılır.
Arada bir karıştırılır,yumuşayınca pirinç,fasülye,mısır eklenir.Patates ve domates rendelenerek üzerine ilave edilir.Beş dakika daha pişirilir.Mısır unu yavaş yavaş serpilir,topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Tuzu ve yağı ilave edilerek ocaktan alınır.İsteğe göre 1-2 tane kurutulmuş arnavut biberi bütün olarak eklenir.(Giresun yöresinde küçük bir parçada içyağ eklenir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder