MALZEMELER:1 Kg Karalahana
1 Su Bardağı Pirinç
400 g Kıyma
2 Büyük Soğan
Yarım demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Kırmızı Tozbiber
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Karalahanalar yıkanarak, kaynar suda 2-3 dakika haşlanır.Dolma içi için pirinçler yıkanır.Soğanlar ve maydanoz ince doğranarak pirince eklenir.Kıyma,salça,tozbiber,tuz,sıvıyağ ve birazda su eklenerek iyice karştırılır.Tencerenin dibine lahanaların sap kısımları döşenir,üzerine isteğe göre kaburga veya kemik dizilir.Baş parmak kalınlığında dolmalar sarılarak tencereye dizilir.Üzerine tuz serpilir.biraz sıvıyağ gezdirilir.Su eklemeden orta ateşte 10-15 dakika kadar kapağı olarak pişirilir.Böylece dolmalar açılma veya dağılma yapmaz.Daha sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir.Yaklaşık 45 dk. pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder