15 Kasım 2013 Cuma
ADANA USULÜ İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
Dışı için:
2 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
300 g yağsız çiğköftelik kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
İç malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma(tercihen kuzu kıyması)
2 orta boy soğan
2-3 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1'er çorba kaşığı damates ve biber salçası
100 g iri çekilmiş ceviz
2 Çorba kaşığı tereyağ (veya margarin)
Tuz
Karabiber
Pul biber
YAPILIŞI:
Önce iç malzeme hazırlanır.Kıyma bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Yağ,soğan ve yeşil biber ilave edilerek soğanlar ölünceye kadar kavurmaya devam edilir.Salçalar eklenir iyice pişince en son maydanoz,baharatlar ve ceviz içi ilave edilerek ocağın altı kapatılır.Gerekirse başka bir kaba alınarak soğumaya bırakılır.
Dışı için tüm malzeme bir araya getirilir.Çiğ köfte gibi arada su serperek yaklaşık yarım saat yoğurulur.Şekil alabilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.Elde oval şekil verilir.parmağımızla boyuna oyuk açılır.Arada el ıslatılarak oyuk iyice genişletilir.içine 1-1,5 çorba kaşığı dolusu iç malzeme konur.Yine el ıslatılarak çevire çevire kapatılır.Tüm köfteler bu şekilde hazırlanır.
Pişirmek için tencerede köftelerin üstünü aşacak kadar su kaynatılır.İçine tuz ve Yrım limon suyu(yarım çay kaşığı limon tuzu da olur)
ilave edilir.köfteler kaynamakta olan suya atılark yaklaşık 5 dk pişirilir.Pişen köfteler ister bu şekilde,ister üzerne yağda yakılmış kırmızı biber gezdirilerek yada domates salçası ile sos hazırlanarak servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
olsada yesek çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSil