15 Kasım 2013 Cuma

HAMSİ TAVA







MALZEMELER:

Hamsi
Tuz
Mısır unu
Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Hamsiler iyice yıkanır,içlerindeki kanlı kısımlar temizlenir ve bir süzgeçte suyu 10-15 dk.süzülmeye bırakılır.Tuzu ilave edilir.Mısır ununa bulanarak fazla unları silkelenir.Balık tavası ısıtılır,yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilir.Yağ kızmaya başlayınca hamsiler ikişer üçer hızlı hızlı tavaya dizilir.altı kızarınca tavanın kapağı veya tavanın içini tam kaplayacak düz bir servis tabağı hamsilerin üzerine kapatılır.Tava eğilerek önce fazla yağı bir kaseye süzülür.Daha sonra kapak yardımıyla hamsiler ters çevrilerek tekrar tavaya alınır.Üzerine kasedeki yağ tekrar gezdirilir ve diğer tarafıda kızarana kadar pişirilir.Kızardığı zaman aynı şekilde kapakla fazla yağı süzdürülerek servis tabağına alınır.Fazla kızartılırsa hamsiler kuru ve sert olur.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder