20 Mart 2013 Çarşamba

KURUTULMUŞ PATLICAN SAPI YEMEĞİ


MALZEMELER:

1 Kase Kurutulmuş Patlıcan sapı
1 Fincan pirinç
1 Soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1-2 Diş sarımsak
Sıvıyağ
karabiber
kuru nane
3-4 parça limon tuzu

YAPILIŞI:

Kurutulmuş patlıcan sapları üzerini geçecek kadar su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.Ayrı bir kapta sıvıyağda ince doğranmış soğanlar kavrulur.Üzerine salçalar eklenir,kavurmaya devam edilir.Küçük parçalara doğranmış patlıcanlar eklenerek biraz daha kavrulur.Üzerine pirinç ve üstünü geçecek kadar su ve tuzu eklenerek pişmeye bırakılır.Patlıcan ve pirinçler pişince ocağın altı kapatılır,tencereye kuru nane,ezilmiş sarımsak ve limon tuzu eklenerek karıştırılır.
 
 

Adana ve Maraş'da yazın patlıcanlar kurutulurken taze ve yeşil saplarıda içindeki sert, beyaz yeri alınarak temizlenir.İpe dizilerek kurutulur.Yukarıdaki şekilde pişirilen yemeği çok lezzetli olur.En azında bizim için öyledir.Belki küçüklükten alıştığımız içindir,çok severiz.Ancak artık eskisi gibi bilinmiyor,yapılmıyor.


1 yorum:

  1. Hiç tatmadım lezzetli görünüyor.Aslında yapma imkanımız da var.Patlıcanların sapları ve yaprakları hep çöpe gidiyor.Çok güzel değerlendirmişsiniz.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil