20 Mart 2013 Çarşamba

KURU PATLICAN BİBER KAVURMASI


MALZEMELER:
1 Kase kurutulmuş patlıcan ve biber
1 Soğan
1/2 Tatlı kaşığı biber salçası
1/2 Tatlı kaşığı domates salçası
sıvıyağ
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
Bir tencerede önce patlıcanlar bol suda haşlanır,5-6 dakika sonra biberler eklenerek haşlamaya devam edilir(Patlıcanlar geç yumuşadığı için biberden önce biraz haşlanıyor).İyice yumuşayınca süzülerek suyu sıkılır.Ayrı bir tencerede sıvıyağda ince doğranmış soğanlar kavrulur.Salçalar eklenir biraz daha kavrulduktan sonra patlıcan ve biberler eklenerek kavurmaya devam edilir.Baharatlarda ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak 8-10 dk. arada karıştırılarak pişirilir.Tabağa alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ  gezdirilir.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder