7 Mart 2013 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ

 
 
MALZEMELER:

2 Su Bardağı Mercimek
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Çay Bardağı Sıvıyağ veya Zeytinyağı
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı KIrmızı Tozbiber
1 Çay kaşığı Kuru Nane
Yarım Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
1 Limon

YAPILIŞI:

Mercimekler yıkanarak tencereye alınır,üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenerek pişirilir.Mercimekler yumuşayınca bulgur eklenerek ocağın altı kapatılır.Kapağı kapalı olarak 10 dk.bekletilir.Bu arada sosu hazırlanır.İnce doğranmış soğanlar yağda kavrulur.üzerine salça eklenir.Baharatlar ve tuz ilave edilerek karıştırılır.Mercimek geniş bir kaba alınarak üzerine kıyılmış maydanoz ,dereotu ,limon suyu ve salçalı sos eklenerek iyice yoğurulur.Elle şekil verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder