15 Mart 2013 Cuma

OTLU GÖZLEME

 

 
 
MALZEMELER:

1 Demet Ebegümeci
1 Demet Isırgan
1 Demet iğnelik
1 soğan
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg un
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pul biber

YAPILŞI:

Önce un,tuz ve su ile hamur yoğurulur.(istenirse kuru mayada eklenebilir.Daha yumuşak olur.).Otlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince doğranır.Soğan da doğranarak sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine salça ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir.Otlar eklenir ve 5-6 dk kadar kavrulduktan sonra ateşten alınarak soğumaya bırakılır.Hamurdan bezeler alınarak açılır,iç malzemeden  2-3 kaşık konularak kapatılır.Yağsız teflon tavada pişirilir.İsteğe göre üzerine tereyağ sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder