9 Nisan 2013 Salı

ETLİ ÇERKES MANTISI





MALZEMELER:
Hamur için;
500 g Un
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Su

İç malzeme:
200 g Kıyma
1 Soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kuru reyhan(isteğe bağlı)

üzri için;
Sarımsaklı yoğurt
2 Çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
1 Çorba kaşığı domates salçası
Pul biber

YAPILIŞI:

Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur,Bezelere ayrılarak üzerine nemli bir bez örtülür.Kıymanın üzerine soğan ve baharatlar eklenerek karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde ince açılır.Çay bardağının ağzı ile yuvarlak kesilir.İç malzemeden yeterince koyularak hafifçe aşağıdaki şekilde fazla bastırmadan kapatılır.Tencerede kaynayan suya tuz atılarak mantılar ilave edilir.Pişince delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda eritilmiş salçalı pul biberli sos gezdirilir.




1 yorum:

  1. merhaba yemeğiniz çok güzel görünüyor.Biz bu yemeğe hünkar diyoruz, hengel diyenlerde var.sizde çok güzel yapmışsınız.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil