1 Nisan 2013 Pazartesi

SEMİZOTU ÇORBASI (SOĞUKLUK ÇORBASI)


MALZEMELER:
1 Demet semizotu (küçükse 2 demet)
1 Çay bardağı yarma(dövme)
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı haşlanmış nohut
2-3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 limon veya 5-6 iri parça limon tuzu (limon tuzu daha çok yakışıyor)
tuz

YAPILIŞI:

Yarmalar yıkanarak tencereye alınır 3 su bardağı kadar su eklenerek bir süre pişirilir .(düdüklü tencerede de pişirilebilir).Yarmalar yarı pişince üzerine yıkanmış mercimekler de  eklenir.Çorbanın suyu az ise sıcak su eklenerek suyu ayarlanır.Mercimekler ve yarmalar  iyice pişince doğranmış semizotları ve nohut eklenir.10-15 dk. pişirilir.limon tuzu ve tuz eklenir.Sıvıyağ tavada kızdırılarak bol kuru nane , toz biber veya pul biber ve ezilmiş sarımsaklar eklenir .Çorbanın üzerine gezdirilerek karıştırılır.Ekşisi damak tadına göre ayarlanır.Az ise ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder