16 Nisan 2013 Salı

GELİNCİK OTU KAVURMASI


MALZEMELER:

1 Kg Gelincik otu
1 Soğan
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
sıvıyağ

YAPILIŞI:

Gelincik otları yıkanıp ayıklandıktan sonra incecik kıyılır.Tencereye sıvıyağ alınarak ince doğranmış soğanlar kavrulur.Salça ve baharatlar da ilave edilip biraz karıştırıldıktan sonra gelincik otları eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur.İsteğe bağlı olarak sade,sarımsaklı yoğurtlu veya üzerine çırpılmış yumurta ilave edilip pişirilerek servis yapılabilir.

Gelincik otu



2 yorum:

  1. ilk kez duydum gelincik otunu.Bu bizim bildiğimiz gelincik çiçeğinin otu mu?

    YanıtlaSil
  2. Evet.Çiçek açmadan ilk çıktığı zaman toplanır henüz körpeyken.

    YanıtlaSil