1 Nisan 2013 Pazartesi

ENGİNAR DOLMASI

 
 
MALZEMELER:

3 Adet temizlenmiş enginar
3 Çorba kaşığı pirinç
2 Dal taze soğan
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
Tuz Karabiber
Yarım limon
Sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tencereye enginarlar dizilir,çatalla üzerleri delinir..Üzerine tuz,zeytinyağı ve limon gezdirilir.Enginarların kenarından 1 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.Kaynayınca ocağın atlı kısılır,15-20 dakika pişirilir..Bu arada dolma içi hazırlanır.Pirinçler yıkanarak  üzerine kıyılmış taze soğan,maydanoz,dereotu ,tuz,karabiber,limon suyu ve zeytinyağı  eklenerek karıştırıılır.ocaktan alınan enginarların ortasına iç malzeme paylaştırılır.Suyu azalmşsa tekrar sıcak su eklenir.Kısık ateşte pişirmeye devam edilir.Enginar geç piştiğinden arada çatalla kontrol edilerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Yumuşayınca altı kapatılarak ağzını açmadan soğumaya bırakılır.Servis ederken üzerine tencerenin dibindeki suyundan gezdirilir ve  kıyılmış dereotu serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder