Hamur için:
1 Kase un
1 Yumurta
Su
Tuz
Kıymalı iç malzeme:
200 g kıyma
1 Küçük soğan(ince doğranmış)
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kuru reyhan(isteğe bağlı)
Sosu:
2-3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı tepeleme domates ve biber salçası
1 Çorba kaşığı dolusu kuru nane
1Ççay kaşığı karabibe
1 çay kaşığı dolusu limon tuzu(limon aynı tadı vermiyor)
Sıvıyağ
1 Su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılarak sert bir hamur yağurulur.Unlanmış zeminde incecik açılır.Bıçakla küçük kareler kesilir.Kıymalı iç malzeme iyice karıştırılarak hamurların ortasına konur.Dört ucu birleştirilerek klasik mantı şeklinde kapatılır.Bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır.Kaynadıktan sonra tuz,mantılar ve haşlanmış nohut eklenir.Ayrı tavada sıvıyağda salça kavrulur.Üzerine kuru nane,karabiber,limon tuzu ve dövülmüş sarımsaklar eklenir.Biraz da mantının suyundan ilave edilerek 1-2 dk kaynatılır.Pişen mantının üzerine dökülerek karıştırılır.
Not:Adana'da mantının hamurundan incecik rulo yapılarak bıçakla küp küp kesilir,leblebi büyüklüğünde.Yaklaşık bir su bardağı kadar.Derin bir yapışmaz yüzeyli tavada sıvıyağ iyice kızdırılarak kesilen hamurlar ilave edilir.rengi iyice kızarıp kahveye dönünceye kadar kızartılır.Kızaran ve kıtır kıtır olan hamurlarda son aşamada çorbaya eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder