9 Nisan 2013 Salı

ETLİ NOHUTLU PİLAV



MALZEMELER:

2 Su bardağı baldo pirinç
1 Su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı kuzu eti
tuz
Yarım cay bardağı sıvıyağ+1 çorba kaşığı tereyağ(isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tozşeker

YAPILIŞI:

Pirinçler nişastası gidene kadar iyice yıkanarak tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.Daha sonra süzülerek soguk suyla yıkanır ve kevgirde süzülmeye bırakılır.Etler düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır.Tencereye sıvıyağ alınarak pirinçler eklenir tuzu da ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur.Tereyağ da eklenir,eriyince etler ve nohut ilave edilerek karıştırılır.3 su bardağı sıcak su (etin haşlama suyuda kullanılabilir) ve şeker ilave edilerek pişmeye bırakılır.Kaynayınca ocağın altı kısılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.Tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatılarak 15 dk. dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder