15 Nisan 2013 Pazartesi

ISPANAK KÖFTESİ



MALZEMELER:

1 Kg Ispanak
2 Yumurta
5 Çorba kaşığı un
1 Tatlı kaşığı biber salçası(silme)
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabibe1
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Tuz

Sosu:
1 Çorba  kaşığı domates-biber salçası karışımı
2  Diş sarımsak(dövülmüş)
1 Çorba kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay bardağı kadar su

Kızartmak için bir su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Ispanaklar ayıklanıp,yıkanarak kaynamakta olan suya atılır.Arada karıştırarak 5-6 dakika haşlanır.Süzülerek avuç içinde suyu iyice sıkılır,doğrama tahtasında bıçakla ince kıyılır.Geniş bir kaba alınır.Üzerine iki yumurta kırılır.Un,tuz,karabiber,pul biber,kabartma tozu,salça eklenerek elle iyice karıştırılır.Yumuşak bir karışım elde edilir.Geniş tabanlı yapışmaz bir tavaya sıvıyağ alınarak ısıtılır.Karışımdan bir kaşık dolusu alınır ikinci bir kaşıkla şekli düzeltilerek mümkün olduğunca yuvarlak şekil vermeye çalışılır.Kızgın tavaya konularak kaşıkla üzerine bastırılarak köfte şekli verilir.Şekil verilemeyecek kadar cıvıksa bir kaşık daha un eklenir.Tüm köfteler bu şekilde önlü arkalı kızartılır.Sosu için tavada sıvıyağ ısıtılır salça eklenerek kavrulur.nane,karabiber, kırmızı toz biber ve ezilmiş sarımsak eklenir.Bir çay bardağına yakın su eklenerek bir taşım kaynatılır.Servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir.Yerken limon sıkılarak yenir.Lİmonla sevmeyenler sarımsaklı yoğurtla yiyebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder